Geen categorie

50 shades of nee

Iedereen heeft hem waarschijnlijk alláng gezien, 50 shades of grey en het vervolg 50 shades darker. Of was je misschien één van de miljoenen vrouwen die zat weg te soppen bij de boeken (die meer verkocht zijn dan mijn geliefde Harry Potter!). De reacties zijn gemengd, sommigen vonden de boeken/films fantastisch, sommigen vonden dat Anna eens wat minder met haar ogen moest rollen of dat BDSM verkeerd werd neergezet.

BDSM is de afkorting voor het Engelse Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (SM, S&M of S/M) oftewel Bondage en Discipline, Dominantie en Submissie en Sadomasochisme. BDSM is de verzamelnaam van seksuele voorkeuren en activiteiten die bij SM horen.

bron

Nou heb ik geen echte ervaring met BDSM, ik ben wel eens vastgebonden, een ex heeft me wel eens in mijn gezicht geslagen (wat ik eerst leuk vond, daarna moest ik huilen) dus tja, wat weet ik nou. Meerdere mensen hebben wel eens gezegd dat ik kinky uit de hoek kan komen, dus ik vond de films rete soft. Het zal best lastig zijn geweest voor de acteurs (die totaal geen klik hebben) en misschien is het in de bioscoop best ongemakkelijk als mensen seks gaan hebben… Maar als mensen komkommers mee gaan nemen vraag ik me toch écht af, wat heb ik al die tijd gemist? Lees hieronder verder, spoiler: ik ben geen fan… 

bron

Boeken

Ik worstelde me door boek één, fifty shades of grey, in het Engels. Op dat moment had ik een vriendje en las ik (zelf al ogenrollend) wat passages voor terwijl we in een deuk lagen. Wat een personage is die Anna, ze bijt steeds op haar lip of rolt met haar ogen. Je zou er een drankspel om kunnen doen als lezen niet zo langzaam was. Rollen met de ogen 1 shotje, mr. Grey die haar intens aankijkt 2 shotjes, bijten op haar lip 1 shotje, gillend klaarkomen terwijl er niet zoveel gebeurt 5 shotjes! Succes gegarandeerd. Voor ons dan, al deden de boeken het absoluut niet slecht, maar liefst 125 miljoen exemplaren werden ervan verkocht!

Films

Het enige wat ik van de eerste film herinner is dat er een scene was waarin mr. Grey het t-shirt van Anna uittrekt en haar op een vernuftige manier vastbindt aan het bed. Dat is handig! Scheelt ook geld aan touw of whatever je kan gebruiken. Maar hé, eigenlijk is het logisch dat je zulke dingen doet als multimiljardair. Als je niets uitgeeft heb je natuurlijk meer en meer geld ;). Dus naast wat leuke trucjes heb je meteen ook een soort idee hoe je geld kan besparen.

Deel twee was denk ik nog een beetje erger dan deel één, ik vond trouwens dat er vrij weinig seks in voor kwam. Het verhaal was voor mij nieuw omdat ik niet eens meer aan boek twee was begonnen, maar om het verhaal doen de meesten het niet toch? Het verhaal is niet meer echt over seks en SM maar vooral over de achtergrond van de fucked up Christian Grey. Uiteraard had ik de film niet hoeven kijken, niemand zette een mes op mijn keel en volgens mij is de film al meer dan een jaar oud… Desondanks voel ik me een beetje leeg vanbinnen na het kijken van deze film gisterenavond. Ik sopte niet weg op de bank, heb zelfs nog een tijdje op Facebook rondgestruind en dierenfilmpjes (géén katten) gekeken.

Hebben jullie de boeken gelezen of de films gekeken, wat vonden jullie ervan?

Advertenties

13 gedachten over “50 shades of nee

 1. Boeken nooit gelezen. Niet mijn ding. Geef mij maar Harry Potter. Ik ben de films gaan kijken puur uit nieuwschierigheid. En nee ik geef daar geen rooie rot cent aan uit. Stond na een week of wat al gratis op het internet. Soppen bij de film. Ik weet niet. Ik vind het verhaal saai. Als je hier al van moet soppen. Dan vraag ik me af wat je in de slaapkamer gewend bent. Dan mag je je als vent toch echt even afvragen wat je verkeerd doet. En dan nog de acteurs. Nog saaier dan het verhaal. Nee ik snap het echt niet.

  Like

 2. Haha ik begrijp je helemaal, maar ik vind het wel een goede film. Heb zelf de boeken niet gelezen en om het seksgedeelte (lees: seks met mannen) geef ik totaal niets, maar juist de mysterieuze achtergrond van Grey is hetgeen wat mijn interesse wekt. Waar komt het vandaan, hoe komt dat, etc.

  Like

 3. Ik heb de boeken alle 3 gelezen, vond ze wel spannend. Maar dat op de lip bijten en rollen met de ogen dat komt inderdaad wel erg vaak voor hahaha.

  Like

 4. Heerlijk zo’n artikel met de nodige zelfspot. Je schrijft erg leuk! Ik moet bekennen dat ik alle boeken én alle films heb gezien. Iets met ik verveelde me op vakantie, haha! Dat spel van die shotjes had ik toen goed kunnen gebruiken 😉 De films vond ik overigens ook erg soft, al zullen sommigen daar wellicht anders over denken… *rolt met haar ogen* :p

  Like

 5. Ik heb alle boeken gelezen en ook beide films gezien. Vond persoonlijk de tweede film inhoudelijk beter als de eerste, maar ik heb vind de boeken vooral juist interessant vanwege het psychologische aspect van Mr Grey 🙂

  Like

 6. Hahaha, dat lip bijten, ver-schri-kke-lijk. Dat wordt minstens 98x beschreven in dat boek volgens mij. Ik vind de boeken en films nu ook niet bepaald goed, maar da’s ook niet echt wat ik verwacht als ik ervoor kies ze te lezen of kijken. Gewoon even verstand op nul denk ik dan 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s