Geen categorie

Wat trek je aan op date?

‘Wees lekker jezelf’ zeggen mensen wel eens als ik weer eens loop te stressen wat ik op een eerste/tweede/derde date aan moet doen. ‘Mezelf?’ Zeg ik dan hardop. Ik kan écht niet met een joggingbroek, oversized bandshirt van meer dan tien jaar geleden en mijn wilde ongetemde krullen op date. Want dát ben ik, een ongetemde bos krullen die nog nét niet de wijn uit de fles drink terwijl ik een serie kijk met mijn telefoon in de ene hand, en mijn laptop op schoot.

Natuurlijk ben ik op mijn werk wel representatief, dat is ook heus wel een kant van mij, maar op date moet je toch een beetje leuk tevoorschijn komen? Meestal ga ik voor mijn little black dress, een klein beetje decolleté voor mijn bescheiden B-cup maar in dat jurkje lijk ik redelijk slank en volwassen. Toch had ik laatst een heuse kledingcrisis, mijn zwarte jurkje was onvindbaar en aan al mijn andere jurkjes (die ik toch echt wel vaak draag) mankeerde wel íets. Ik wilde bijna de date afzeggen omdat ik al te laat aan zou komen tot ik besloot om er even helemaal niets om te geven. Ik schoot in mijn oude spijkerbroek, griste een shirt uit de stapel waar al mijn kleren liggen die ik één keer aan heb gehad maar nog niet bevlekt zijn door mijn onhandigheid in combinatie met etenswaren. In mijn broek en shirt dat ik al een dag aan had gehad (zonder vlekken, ik heb het drie keer gecheckt) verscheen ik tien minuten te laat en met een rood hoofd in het café. De jongen leek het niet uit te maken dat ik niet alles uit de kast had getrokken om er leuk uit te zien. Wist hij veel dat ik letterlijk zo ongeveer alles uit mijn kast had aangehad om er zo nonchalant uit te zien als die avond…

Zouden mannen ook last van een kledingcrisis hebben voor een eerste date?

Meer dagelijkse blogs over daten? Lees je liever over katten/wijn drinken uit de fles/vriendinnen die wél vriendjes hebben/moeders die meedelen dat je beste vriendin van groep vier getrouwd is of al drie kinderen heeft? Dat kán! Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven. 

Advertenties

15 gedachten over “Wat trek je aan op date?

  1. Struggle is real. Denk dat jongens / mannen er ookk wel over nadenken maar dat ze makkelijker tegen zichzelf kunnen zeggen ik kies dit. En ik daarin tegen trek nog 30 keer iets anders aan en ga dan toch voor een van de eerste outfits.

    Like

  2. Haha leuk geschreven, en wederom herkenbaar! Ik denk dat het voor mannen een stuk makkelijker is die plukken gewoon wat uit de kledingkast, en wij vrouwen zijn uren bezig door al het twijfelen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s