De ex-files

Beste first date ever!

Hoewel ik daten echt een vreselijke bezigheid vind (ik wil heel graag nieuwe mensen kennen, maar dat leren kennen vind ik afschuwelijk) heb ik ook de best date ever gehad. Alles leek goed te gaan en deze man en ik hebben hierna ook een korte twee maanden een fantastische relatie (Ja! Ik was even niet meer single, een paar weken geleden) gehad. Dus dit is de date de een volgende potentiële liefde zal moeten overtreffen:

Mijn collega had me eerst nog overgehaald om te sporten voor ik de trein naar Amsterdam zou pakken. Dat vond ik geen probleem, zo kon ik mijn zenuwen een beetje uitstellen en fris gedoucht kon verschijnen. Uiteraard was dit weer iemand die ik via Tinder had leren kennen. Op het moment dat hij me aansprak was ik extreem druk voor mijn studie en werk waardoor ik Tinder weer van mijn telefoon af had gegooid (dat doe ik wel eens, want mannen zijn afleiding). Toen ik de app weer had geïnstalleerd had hij een paar berichtjes gestuurd waaronder: ‘Je leek me echt een toffe chick, jammer dat je niet meer reageert’.  OEPS! Dus ik reageerde meteen en we spraken een datum af om af te spreken, nadat alle deadlines van mij gehaald waren.

Ik had hem maar verteld dat ik zenuwachtig was, daten afschuwelijk vond, maar dat hij me wel oké leek. Wat was dit? Ik leek ineens heel ongeïnteresseerd en eerlijk! Normaal doe ik uitermate geïnteresseerd en probeer ik zoveel mogelijk voor mezelf te houden dus ik ging deze date al anders in dan normaal. Op het station zag ik hem al staan met zijn fiets in zijn hand. Hij was lang, zo’n drie koppen groter dan ik, dus de drie kussen die we elkaar gaven waren ongemakkelijk. Ook omdat hij een pet op had, die botste eerst een beetje tegen mijn hoofd. We liepen naar het centrum en hij maakte een paar grapjes dat ik niet zenuwachtig hoefde te zijn omdat hij per ongeluk de tondeuse op standje 1 had gezet en praktisch kaal was. Ik had tenminste nog een mega bos krullen en was ook wel schattig omdat ik zo zenuwachtig was.

Bij het restaurant aangekomen draaiden we een extra rondje in de draaideur, de hele date zou één groot puberavontuur worden en dit was daar de voorbode van. Na een half bord pasta (ik kreeg geen hap door mijn keel, waar zou dat toch door komen?) besloten we nog ergens een drankje te doen. Na drie drankjes gingen we, zoals het echte pubers (ik 26, hij 33) betaamde gingen we ‘stiekem roken’. Hij rookte alleen als hij gedronken was en ik was al een paar maanden gestopt. We stopten alleen met praten om een hijs van de sigaret te nemen die we samen deelden. Buiten was er wat commotie, veel pers en mensen die druk deden, wat we negeerden want onze gesprekken waren veel boeiender! Toen we weer binnen zaten bleek iedereen met hun telefoon iets te filmen, dat negeerden we ook. Want zijn verhalen waren súper interessant en door mijn grappen rolden de tranen over zijn wangen. Uiteindelijk vroegen we een caféganger waarom er zoveel commotie was, we dachten dat het om een BN’er ging maar de vrouw zei doodleuk: ‘THAT WAS BILL FUCKING CLINTON!’

We vonden elkaar dus een stuk interessanter dan Bill Clinton, iets wat we uitermate grappig vonden op dat moment. Misschien kwam het door mijn wijn en zijn liefde voor Gin en tonic. Nog op tijd gingen we weg zodat ik mijn laatste trein niet zou missen maar naarmate het station dichterbij kwam gingen we steeds langzamer lopen. Ondertussen had hij mijn hand al vastgepakt en ik kreeg kriebels in mijn buik, zou dat de wijn zijn? Ik ben toch niet misselijk? Was het eten wel goed? ‘Zullen we nog eventjes zitten?’ vroeg ik toen we bij de Dam waren. Daar, op de Dam, kreeg ik mijn eerste kus waarna velen volgden. Soms is een eerste zoen super ongemakkelijk, of zoent een ander totaal niet zoals je dat fijn vind. Maar deze man, zoende precies zoals het hoorde, precies hoe ik het wilde. Maar we moesten verder! Het station was nog wel even lopen en ik wilde toch écht wel naar huis. De volgende dag moest ik werken, nachttreinen ben ik geen fan van dus ik trok hem aan zijn arm mee. Ons puberbrein draaide overuren, kwam het door de drank of was er zo veel vuurwerk? Elk hoekje, bankje, boompje, of gewoon stukje straat dat we zagen vonden we een fantastische plek om nog even een paar minuten te zoenen tot we elkaar weer meetrokken naar het station. ‘Nog een paar honderd meter, kom op ik zie het station al!’ zei ik enthousiast toen weer een poging tot doorlopen mislukte.

Hij had geen OV chipkaart bij zich dus hij kon niet meelopen naar mijn trein, maar omdat we nog zes hele minuten hadden tot ik moest rennen besloten we nog even op het bankje te zitten om elkaar nog niet lost te hoeven laten. In de trein draaide mijn hoofd overuren. wat is er nou net gebeurt? Had ik nou serieus de leukste date ever gehad? Alleen al het idee dat we Bill Clinton niet hadden gezien zo goed als langs ons was gelopen omdat we alleen oog hadden voor elkaar was misschien al reden genoeg voor onze tweede date. Die op zijn manier net zo puberaal en spectaculair was als de eerste.

De volgende dag vroegen collega’s uiteraard hoe de date was en waar we het over hadden gehad. Ik had geen idee meer, er was zó veel gepraat dat ik bijna alle verhalen alweer kwijt was (geen kater, thank God!) maar hij appte die avond: ‘Hey, misschien super stom, maar zullen we morgen weer afspreken? Ik moet er niet aan denken nog langer te wachten om je te zien. Ik vind je leuk

Nooit meer een update missen? Volg Single Zonder Kat dan op Facebook

Advertenties

18 gedachten over “Beste first date ever!

 1. Awww, wat een leuk smsje! En wat bizar dat je Bill Clinton hebt gemist haha. Zo’n bijzondere klik heb ik volgens mij nog nooit op een eerste date gehad. Zelfs niet mijn huidige vriend en daar waren echt wel vlammetjes. Denk dat die zenuwen bij mij nooit weg zijn gegaan op die avond en daarom zo veel met honderd dingen tegelijk bezig was.

  Like

  1. Lief he? Ik vond dit ook echt de beste date ever, meestal is het zo vervelend die eerste dates… Zenuwen belemmeren inderdaad wel soms je gevoel maar uiteindelijk zijn je vriend en jij wel verliefd geworden toch. Kwam dat doordat de zenuwen weg waren of doordat je elkaar beter leerde kennen?

   Like

 2. Wat een heerlijke date! Wel jammer dat het uiteindelijk niks is geworden. Toen ik mijn vriend ruim 8 jaar geleden leerde kennen klikte het ook meteen, gelijk verliefd, maar toen werd het niks, pas 3 jaar later kregen we een relatie. Dus wie weet….

  Like

  1. Ik zal er later vast over schrijven, maar ik denk inderdaad dat hij op dit moment niet toe is aan een relatie. Jammer dat de timing zo slecht was want we hebben een ongelooflijke klik… Grappig dat jij dat ook had met je vriend! Meteen die vlinders, vind dat wel heel bijzonder

   Liked by 1 persoon

 3. Fijn dat hij gelijk een reactie stuurde na de date, niet te snel en niet te laat. Jammer dat het uiteindelijk niks is geworden. Herken dat wel, vond daten ook altijd verschrikkelijk. Stelde dat het liefst uit.

  Like

 4. Wat een leuke date en geweldig dat jullie bill Clinton niet door hadden. Jammer dat het niks geworden is, maar belangrijk is dat jullie genoten hebben van elkaar. Mijn eerste date was niet zo leuk als de jouwe 😉.

  M’n vriend sloeg me een blauw oog met de shuttle toen we samen een toernooi speelden en plots tegen elkaar moesten. Nog wel steeds bij elkaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s